Opgelet: momenteel kan u via de website enkel producten reserveren, maar niet online betalen Lees meer

Medicatieverdeling

individuele medicatieverdeling
Individuele medicatieverdeling via apotheek Naessens-Cleeren
Individuele medicatieverdeling medicatiedoos apotheek Schilde
discreet advies apotheek
Individuele medicatieverdeling in medicatiekaart

Je neemt meerdere malen per dag verschillende geneesmiddelen in? Vind je het ook moeilijk om de juiste tablet op het juiste moment in te nemen? Om niets over te slaan of te vergeten? Verlies je wel eens het overzicht met zoveel verschillende doosjes en tabletten? Twijfel je soms of je de medicatie al hebt ingenomen? Vergeet je wel eens een pil in te nemen?

Wij kunen je hierbij helpen!

In de apotheek kunen wij je medicatie reeds verdelen in medicatiedoosjes/zakjes of een medicatiekaart. Zo zit je medicatie voor ‘s morgens, ‘s middags ‘s avonds en evt voor het slapengaan dagelijks apart verpakt. Op die manier weet je precies op welk moment je welke pillen moet innemen.

Wat is individuele medicatievoorbereiding?

Bij individuele medicatievoorbereiding beheren wij in de apotheek je medicatie. We bewaren ook uw medicatie. Vervolgens gaan we in de apotheek je geneesmiddelen herverpakken. Hiervoor vertrekken we van een medicatieschema dat we samen in overleg met de arts opstellen. Met dit medicatieschema krijgen wij een duidelijk overzicht hoe vaak je een bepaald geneesmiddel moet nemen en op welk tijdstip. Aan de hand van dit medicatieschema kunnen we uw medicatie juist herverpakken in medicatiedoosjes of zakjes. Voor elk innamemoment van de dag is er een medicatiedoosje of zakje voorzien.

Voordelen van individuele medicatievoorbereiding

Individuele medicatievoorbereiding is dus een veilige en eenvoudige manier om uw medicatie in te nemen.

Veilig, omdat onder toezicht van je apotheker en in overleg met je arts, je medicatie wordt beheerd en herverpakt.

Eenvoudig, omdat je een medicatiedoosje of zakjes krijgt waain al uw medicatie al in de juiste volgorde van inname klaarzit.

Praktische aspecten van individuele medicatieverdeling

De medicatieverdeling bevat de medicatie voor één week. Volgens voorkeur wordt de medicatiedoos per week of ineens voor twee weken voorzien. Op een vooraf afgesproken dag kan u de medicatiedoos komen ophalen in de apotheek of laten leveren aan huis. Indien er een bepaald geneesmiddel gestopt of opgestart moet worden, zal deze aanpassing ook doorgevoerd worden in uw medicatiedoos. Indien gewenst, kan de medicatieverdeling ook gebeuren via medicatiekaarten of medicatiezakjes.

Kostprijs

De individuele verdeling van uw medicatie is voor ons een intensieve job, voor het up-to-date houden van je medicatieschema, het bewaren van je persoonlijke medicatie in de apotheek en de wekelijkse verdeling van uw medicatie vragen we een kostprijs van 4 euro per week (5 euro bij thuislevering).

INTERESSE ?

Geef ons een seintje, en we maken met u een afspraak om alle praktische aspecten te bespreken.