Opgelet: momenteel kan u via de website enkel producten reserveren, maar niet online betalen Lees meer

BNM of Begeleiding nieuwe medicatie

Begeleiding nieuwe medicatie astmapatienten
begeleiding nieuwe medicatie in de apotheek
Begeleiding nieuwe medicatie schilde

Oktober 2013 : NIEUW PROJECT VOOR DE BEGELEIDING VAN ASTMAPATIËNTEN die starten met medicatie op basis van corticoïden.

U hebt last van astma en uw arts heeft u een geneesmiddel voorgeschreven dat u elke dag moet inhaleren? Sinds oktober 2013  bieden we als apotheek een nieuwe dienst aan. We stellen u een gepersonaliseerde begeleiding voor die u zal helpen elke dag goed met astma om te gaan. Deze begeleiding is gratis en gebeurt bij het ophalen van de eerste astma-medicatie of op afspraak.

Hebben mijn geneesmiddelen tegen astma nevenwerkingen?
Ik voel geen enkel effect na de inname van mijn geneesmiddel: werkt het wel?
Ik heb geen symptomen meer: moet ik mijn geneesmiddel nog verder blijven innemen? Ik heb vaak een hese stem na de inhalatie: is dat normaal?
Hoelang moet ik mijn geneesmiddelen innemen?
Wat moet ik doen als ik vergeten ben mijn geneesmiddel in te nemen?
Hoe moet ik mijn inhalator reinigen?
Moet ik vermijden om sommige andere geneesmiddelen in te nemen?
Wanneer moet ik contact opnemen met mijn arts of apotheker?
Mag ik aan sport doen?

Via twee gepersonaliseerde begeleidingsgesprekken kunnen wij helpen om meteen ‘goeie gewoontes’ aan te nemen. Hierbij overlopen we de verschillende facetten van de behandeling (advies over het correct gebruik van de geneesmiddelen, vragen over de aandoening of de behandeling, eventuele moeilijkheden, enz.). De bedoeling van deze individuele opvolging is de doeltreffendheid van de voorgeschreven behandeling versterken, vooral door het goed gebruik van de geneesmiddelen en de therapietrouw te stimuleren. Deze nieuwe farmaceutische dienst is voor de patiënt volledig terugbetaald, mits het aftekenen van een administratief formulier. 

Op termijn zou deze dienst van ondersteunende begeleiding , ook worden uitgebreid tot andere categorieën van chronische patiënten. bvb diabetes, verhoogde bloeddruk en andere…